Garfield » Specials » Gezichtspiercings
Garfield: Informatie van A tot Z

Een aantal gezichtspiercings verder uitgelicht

Een aantal gezichtspiercings verder uitgelicht Er zijn heel veel soorten piercings. Gezichtspiercings vallen het meeste op omdat je die dagelijks kunt zien. Ga jij voor een gewaagde septum of lip piercing of houd je het bij een meer bescheiden tragus piercing in je oor? Voordat je aan een piercing begint is het goed om er het nodige van te weten. De verzorging is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel.

Wat is een piercing?

Bij het zetten van een piercing wordt er een gaatje in de huid gemaakt om er vervolgens een sieraad door te kunnen dragen. Een piercinggaatje is een kokertje van littekenweefsel.

Wat is een gezichtspiercing?

Een gezichtspiercing is simpelweg een piercing die zich op je gezicht bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een oor piercing, neus of lip piercing. Een piercing die zich op je gezicht bevindt is goed zichtbaar en een eventuele ontsteking of infectie is hierdoor dus opvallend. Een goede verzorging is dus heel belangrijk.

Het verzorgen van een gezichtspiercing

Als de piercing net is gezet dan is de gouden tip om er gewoon niet aan te komen. Je handen zullen bacteriën met zich meebrengen en die kunnen snel een ontsteking opleveren. Het wondje heeft tijd nodig om te helen en daar zul je rekening mee moeten houden. Zorg er bij contact in elk geval voor dat je schone handen hebt. Het is ook goed om zo nu en dan een zoutoplossing te gebruiken. Hiermee kan je infecties voorkomen. De verzorging blijft toch per piercing wel een beetje verschillend. Bij de piercingshop krijg je in de meeste gevallen informatie mee over de verzorging van je piercing.

Een neppe gezichtspiercing

In sommige gevallen is het mogelijk om een neppe piercing aan te schaffen. Je kunt dan in het begin even kijken of je het wel echt wat vindt voordat je de piercing ook echt laat zetten, wat erg handig is natuurlijk. Er zijn genoeg sites en winkels waar je neppe piercings kunt kopen.

Genezing

Het is bij de meeste piercings mogelijk om het gaatje dicht te laten groeien als je de piercing zat bent. Bij het nemen van een gezichtspiercing moet je je wel bedenken of je de piercing wel echt graag wil laten zetten. Als je later het gaatje namelijk dicht wil laten groeien zal dat er in het begin vreemd uitzien op je gezicht. Het heeft dus niet veel zin als je maar een paar weken blij bent met de piercing en hem er daarna eigenlijk wel weer weg wil hebben. Neem dus een overwogen keuze voordat je aan een gezichtspiercing begint.

Helix piercing: pijn, het laten zetten en verzorging

Piercings heb je in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de septum, lip, en oor piercing. In oor piercings kan je vervolgens weer veel onderscheid maken. Naast de tragus piercing is ook de hel…

Septum piercing: het laten zetten, genezing en verzorging

Er bestaan allerlei soorten piercings. Bekend zijn bijvoorbeeld de navelpiercing, de helix- en de tongpiercing. De septum piercing wordt steeds populairder. Hoewel mensen met een septum piercing soms…

Tragus piercing: pijn, het laten zetten en verzorging

Er bestaan allerlei soorten piercings. Denk bijvoorbeeld aan de tongpiercing, navel- en de oorpiercing. De oorpiercing kan je vervolgens weer onderverdelen in allerlei soorten. De helixpiercing is daa…

Lip piercing: het laten zetten, genezing en verzorging

Er zijn allerlei soorten piercings. Soorten zoals de helix- of de navelpiercing zijn onder de meeste mensen wel bekend. Vooral opvallend zijn piercings die je op je gezicht draagt. De lip piercing is…
Gepubliceerd door Garfield op 02-02-2016, laatst gewijzigd op 04-02-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!